TYTO OLEJE NESMÍ VE VAŠÍ KUCHYNI CHYBĚT!

Mají specifickou barvu, nezaměnitelné aroma i chuť, pro naše tělo jsou snadno stravitelné, neobsahují žádný cholesterol a pro naši vitalitu, zdraví a krásu dělá doslova zázraky. Řeč je o kvalitních za studena lisovaných DÝŇOVÝCH a nově i AVOKÁDOVÝCH OLEJÍCH.  

Samozřejmě, není olej jako olej. A na to bychom si měli dávat pozor v prvé řadě! V případě, že upřednostníme nízkou cenu na úkor kvality, ubližujeme jen a pouze sami sobě. Záleží pochopitelně na každém z nás, jestli chce do svého zdraví investovat nebo ne.  Ovšem je dobré podotknout, že investice do našeho těla, tedy do nás samotných, jsou těmi nejlepšími a nejvýhodnějšími. Bez ohledu na cenu! Dokazují totiž i to, jak dalece máme rádi své tělo, tudíž sami sebe. No a ten, kdo nemá rád sám sebe, logicky nemůže mít rád ani ostatní. Jak jste na tom v tomto ohledu vy? A neříkejte, že si nepotrpíte na kvalitu!  

CHRÁNÍ SRDCE I MOZEK, ZVYŠUJE IMUNITU, PŘEDCHÁZÍ ZÁNĚTŮM …

Panenský dýňový olej je přírodním bojovníkem proti kornatění tepen a ateroskleróze, bojuje proti zánětům v těle, upravuje hladinu cholesterolu, pomáhá při problémech s prostatou, při osteoporóze, pozitivně ovlivňuje zásobování mozku krví, zlepšuje paměť, soustředěnost, upozaďuje nervozitu, eliminuje stres, pomáhá při žaludečních problémech a potížích, zamezuje tvorbě zubního plaku,  funguje jako afrodisiakum, v těhotenství pomáhá proti křečím v nohách způsobených nedostatkem hořčíku, osvědčil se při léčbě diabetu, při prevenci proti rakovině… Snad netřeba pokračovat dále. Pro vaši představu: Lidé, kteří ve své kuchyni k přípravě a dochucování pokrmů pravidelně používají dýňový olej, mají až o 45 % nižší riziko možnosti vzniku mozkové mrtvice či srdečního infarktu. A dámy, pozor! Tohle je informace především pro vás: Dýňový, ale i avokádový olej výrazně podporují udržování optimální váhy a hubnutí! O pleťových maskách z obou uvedených olejů ani nemluvě. Pokud je tedy stále ještě dostatečně nevyužíváte, je nejvyšší čas k rychlé nápravě!  

A AVOKÁDOVÝ OLEJ?   

Není divu, že si avokádo už dávno vysloužilo přívlastek „superpotravina“. Jeho účinky na naše zdraví jsou opravdu boží! Navíc avokádo samo o sobě, stejně jako za studena lisovaný olej z tohoto ovoce, jsou ideální do studené, teplé, sladké i slané kuchyně a své nezastupitelné místo má i v kosmetice. Vzhledem k tomu, že avokádový olej je doslova nabitý přírodním zdrojem hořčíku – chlorofylem, je úžasný na detoxikaci těla, zbavuje tělo těžkých kovů z jater, ledvin, mozku a dalších orgánů. Díky vysoké hladině beta-sitosterolu, silným protizánětlivým účinkům je velmi prospěšný pro zdravé srdce. Patří mezi prvních pět nejbohatších potravin na vitamin E, který je rozpustný v tucích a známý pro své blahodárné účinky na zdraví kůže, oči, posilující imunitní systém, zlepšuje paměť a funkci trávicího traktu. Celkově kombinace v něm obsažených vitaminů, minerálů a mono-nenasycených mastných kyselin při pravidelném užívání dobíjí tělo notnou dávkou energie, člověk se začne cítit mnohem lépe a v konečném důsledku je možné přijít i tzv. samovolně o pár přebytečných kil. Úžasně působí na kůži, na rozdíl od jiných olejů se nevstřebává tak rychle jako jiné oleje a udržuje pleť dlouhodobě hydratovanou. Čili ať už vás trápí oděrky, škrábance, popáleniny, vyrážky či prasklé puchýře, stačí pár kapek avokádového oleje. Vyzkoušejte jej na pleť, na vlasy, na nehty… Zkrátka i avokádový olej – nejlépe ještě dnes – byste rozhodně měli mít ve své kuchyni.

 

Text a foto: STYLEnew.cz / FB: New-STYLEnew

 

Fotogalerie