TIPY EVY FILIPOVÉ - To musíte vědět - V Home Kitchen začíná den v 7:30.

Jakou restauraci navštívit?

Pokud máte rádi domácí prostředí, pak Home Kitchen v Kozí ulici, v Praze 1 vás určitě osloví.  Den zde začíná už v 7:30, takže ideální místo pro všechny ranní ptáčata i na časné pracovní schůzky. Nabídka snídaní zde zůstává po celý den. Domácí jogurty, čerstvé pečivo, ovoce a vajíčka na několik způsobů. 

Jídla se zde každý den obměňují. Jednou týdně musí být ryba. 

Některá jídla jsou zde stálicemi celoročně , například salát s pečeným lilkem nebo obložené chleby. Nejoblíbenějším chlebem je s rostbífem. O víkendu je příjemným zpestřením brunch. Vše se zde vaří z čerstvých surovin a vlastních bylinek. 

Šéfkuchařem je zde Petr Líska. Vyučil se kuchařem a pak vystudoval zdravotní školu. Na psychiatrii jako zdravotní bratr pracoval tři a půl roku a dodnes si bere služby na klinice. S majiteli Home Kitchen – Hanou Patrovskou a Miroslavem Strakošem - otvíral již první bistro v Jungmanově ulici. A jak Home Kitchen definovat? Na to majitelé odpovídají: „Jsme Home Kitchen. Není pro nás jednoduché přesně vystihnout zařazení mezi obvyklé dělení podniků, a tak to ani neděláme. Na restauraci jsme příliš neformální a odlišní. Na fast food příliš pomalí a na cafe příliš vaříme. Takže bistro je nám asi nejblíže.“

Jak to tam vypadá?

Interiér navrhoval spolumajitel Miroslav Strakoš.  Industriální styl je kombinován se dřevem, které je hlavním zdobným prvkem. Vše působí teple a velmi příjemně. Nenajdete zde žádné dveře, které by oddělovaly kuchyni a část pro hosty. Dominantou hlavního prostoru jsou dva velké stoly, největším kusem nábytku je však knihovna v klubu, která samotná váží přes 800 kg. 

Zajímavé je osvětlení, které je z různých bazarů, zapadlých koutů Českomoravské vysočiny a z Loděnice. 

Součástí bistra je i možnost posezení ve dvoře, kde se můžete kochat pohledem na bylinkovou zahrádku. 

 

Co si objednat?

 

K snídani si můžete dát avokádo se zastřeným vejcem, s jarní cibulkou a opečenou slaninou (115,-Kč).

 

 

Ochutnala jsem kulajdu, je dobrá a nic jí nechybí. (velká porce stojí 80,-Kč, malá porce 60,-Kč).

 

Salát z quinoy (160,-Kč) . Jsou v něm špenátové listy, mango a dresing je z máty a koriandru.

 

 

Chutnaly mi jehněčí karbanátky s hrubozrnnou hořčicí a se salátkem (140,-Kč). Trochu na indický způsob.

 

 

Salát s lilkem a kozím sýrem. (140,-Kč). Jsou v něm chlebové hranolky, granátové jablko, rajčata. 

 

 

Levandulový dezert s blumami pro ty, kteří mají rádi nakyslé dezerty.(75,Kč).

 

Croissant je vlastní výroby (25,-Kč).

 

Výborný je bezlepkový dort s čokoládou a ořechy(65,-Kč).

 

Nejlepší volbou je zde vdolek (45,-Kč). Je s povidly a plněný tvarohem. Opravdu výborný, vláčný. Na ten si rozhodně zase zajdu.

 

Fotografie : Dagmar Hájková  - užití  fotografií podléhá autorskému zákonu .

                                             www.homekitchen.cz

 

Fotogalerie