Tipy Evy Filipové - restaurace U Bulínů

Tomáš+Nikol+syn Lukáš TUZAROVI-skvěle sehraná rodina

Ať žijí legendy a rohatí v restauraci U Bulínů.

To musíte vědět.

Jakou restauraci navštívit?

Restaurace U Bulínů na Vinohradech má svoje kouzlo.

Legenda vypráví, že Vincenc Bulín, když přišel do Prahy a otevřel restauraci, tak se upsal ďáblu, aby restaurace prosperovala. Něco na tom bude, protože všichni U Bulínů jsou rohatí a v restauraci se dobře vaří, i když majitelé se mezitím vystřídali. Současní majitelé, manželé Tuzarovi, se rozhodli obnovit restauraci, která má svůj jedinečný příběh . Sympatický Tomáš Tuzar nenechal nic náhodě, navštěvoval kurzy V Pražském kulinářském institutu. Jeho zanícení a elán mělo smysl.  U Bulínů se vaří dobrá česká kuchyně. (Na oběd je potřeba přijít včas, abyste si pro velký zájem stihli vybrat z poledního menu).

Se vším Tomášovi pomáhá manželka Nikola, milovnice černé barvy, křišťálu, tetování a vášnivá sběratelka bot Martens. Syn Lukáš studuje gymnázium, rodičům pomáhá, když mu čas dovolí.

Jak to tam vypadá?

Cizinci prý často restauraci definují jako steampunk. Název, který charakterizuje technologie, které jsou spojeny s párou jako hlavním zdrojem energie. Spojení páry, pekla a rohatých je tedy příhodné.

Co si objednat?

Ze stálé nabídky doporučuji:


Domácí paštiku z kachních jater s hruškou plněnou brusinkami (99 kč).


Dušené hovězí na víně se šalotkami a mrkví (199kč)


Výborné jsou švestkové knedlíky.

Foto: Dagmar Hájková

Fotogalerie