Tipy Evy Filipové - Restaurace Pod Zámkem

Majitel restaurace Pod zámkem Jan Pýcha.

V restauraci Pod Zámkem v Průhonicích vám bude chutnat jako u maminky

To musíte vědět! Eva Filipová

Kterou restauraci navštívit? Restauraci Pod Zámkem v Průhonicích, ta vás určitě nezklame. Její majitel Jan Pýcha je profesionál každým coulem. Sám skvěle vaří, když přijde ke stolu, srší energií a přenáší na hosty, stejně jako obsluhující personál, dobrou náladu. Jídla připravuje z kvalitních surovin, které pečlivě vybírá od těch nejlepších dodavatelů.

Jak to tam vypadá?  Celý prostor vznikl z původní zámecké stodoly, v místnosti dominuje trámový dřevěný strop. V jedné části restaurace je umístěn krb, v opačné části dětský koutek. V letním období se tu velmi příjemně sedí na terase, odkud je možné se kochat pohledem na srnky, které chodí pít do Botiče, a pohledem na Průhonický zámek.

Co si objednat? Jihočeskou kulajdu s houbami (69 Kč). Polévka je jak od maminky. Z hlavních jídel kachní prsíčka s brynzovými haluškami a glazírovanými šalotkami (258 Kč). A určitě poctivou domácí rajskou omáčku s pomalu vařeným libovým hovězím masem(169 Kč) nebo zámeckého ptáčka z hovězí roštěné (269 Kč).  

www.podzamkempruhonice.cz    

Fotogalerie