Tipy Evy Filipové - Francouzská restaurace Art Nouveau

Šéfkuchař Jan Horký

Za výjimečným zážitkem se vydejte do Francouzské restaurace Art Nouveau v Obecním domě v Praze.

To musíte vědět.

Jakou restauraci navštívit?

Výjimečnou kuchyni ve výjimečném prostředí určitě najdete ve Francouzské restauraci v Obecním domě v Praze. Kombinace, která je naprosto ojedinělá. Šéfkuchař Jan Horký zde předvádí svoje kuchařské umění již rok a musím říct, že se mu to daří. Navíc je kapitán Národního týmu kuchařů a cukrářů ČR a s celým týmem sbírají medaile na soutěžích i ve světě. Na Mistrovství světa v Basileji 2013 získali krásnou bronzovou medaili.

Jak to tam vypadá?

Secesní interiér je hodnocen jako nejkrásnější na světě. Už vstup do velkých prostor s křišťálovými lustry a velkými okny bere dech. Na výzdobě se podíleli nejvýznamnější čeští umělci včetně Alfonse Muchy.

Prostor restaurace je skutečně jedinečný a proto restauraci často vyhledávají i režiséři. Například Jiří Menzel zde točil film Obsluhoval jsem anglického krále. Velmi známý je i americký film Edith Piaf.

Co si objednat?

Skutečnou lahůdkou jsou Presovaná foie gras s „Royal Oporto“ želé a minutkový chléb ze sušených rajčat (Kč 385,-).

Za ochutnání stojí Pluma z iberského selete s česnekovým krémem, opečený bramborový knedlík a smažený vepřový bůček s dušenou kapustou (Kč 665,-).

Pečené listové těsto s marinovanými jablky, skořicový tvaroh, jogurtová zmrzlina (Kč 285,-). Výborný nápad jak se dá z listového těsta vytvořit umělecké dílo a ještě si pochutnat.

Foto: Dagmar Hájková

Fotogalerie