Telecí karabáček na hříbcích

Telecí karabáček na hříbcích

Suroviny: pro 4 osoby
600 g telecího karabáčku
olivový olej
2 šalotky
rozmarýn, drcený kmín
250 g hříbků
0,1 l červeného vína
0,2 l telecího fondu
sůl, pepř

Na koláč:
250 g hladké mouky
180 g másla
voda
1 větší cibule
80 g másla
0,1 l smetany
3 vejce
sůl

telecí karabáček

Postup:
Telecí maso okořeníme a opečeme na olivovém oleji. Přidáme nakrájenou šalotku, snítky rozmarýnu a část hříbků. Zalijeme červeným vínem, svaříme, přidáme telecí fond a dusíme doměkka. Hotové maso vyjmeme, šťávu procedíme, dochutíme a vložíme do ní druhou část na másle orestovaných hříbků. Z másla, mouky, vody a soli si připravíme vláčné těsto. Cibuli nakrájíme na měsíčky, orestujeme na másle, osolíme, opepříme a necháme lehce prochladnout. K cibuli přidáme vejce a smetanu. Těsto vtlačíme do formičky a pečeme. Upečené naplníme cibulovou směsí a dáme zapéct do trouby na 10 minut při 7 ° C.