Manuál pro milovníka kávy Jak si doma připravit tu nejlepší craft kávu Jessica Easto, Andreas Willhoff

Uvařit si skutečně dobrou kávu není jen tak. O tom byste asi každý mohl něco vyprávět… A přitom je to možné i bez drahého vybavení. Nevěříte? Tento manuál vás o tom přesvědčí. 

Autorka si s vysvětlováním, co všechno příprava chutné kávy obnáší, co je k tomu zapotřebí, dala neskutečnou práci a její výsledek stojí opravdu za to. O tom ostatně svědčí i úspěchy a ocenění, které za knihu dostává. 

Dozvíte se například, co vše ovlivňuje kvalitu kávy, její sílu, hořkost, a naučíte se kávu správně kupovat, mlít, dávkovat, zalévat. Poučíte se o různých druzích kávy, které si můžete uvařit, a postupně se vyznáte v celé hitparádě nejrůznějších mlýnků, kávovarů, filtrů, konvic a dalších pomůcek, které nabízí náš trh. A nejen vyznat, vy se je naučíte i správně používat! 

Poznáte, jaké druhy kávy se pěstují, čím se od sebe navzájem odlišují, odkud se dovážejí. Budete umět rozlišovat jejich vlastnosti, aroma, chutě a příchutě. A na závěr se naučíte všelijaké triky, když se něco nepovede, uvařená káva je příliš slabá, nebo naopak příliš hořká, nebo se vám prostě povedlo koupit nekvalitní produkt.