DOSLOVA „BOŽÍ“ INSPIRACE…

Blíží se nejkrásnější svátky roku a s nimi do našich domovů zavítá mnoho návštěvníků. V případě, že chcete, aby se k Vám vraceli vícekrát a nejen jednou ročně, zkuste jim nabídnout tento opravdu „bombastický“ dezert! Jen se po něm zapráší a při jeho rychlé a velmi jednoduché přípravě se Vaší fantazii meze nekladou. Takže: DOBROU CHUŤ, naši milí…

Recept, který Vám nabízíme (a doporučujeme k vyzkoušení!) má název SNĚHOVÁ BOMBA, a věřte, že svému názvu zcela odpovídá. Jeho příprava je velmi jednoduchá, rychlá a co se týká samotného servírování návštěvám a dozdobování, opravdu se v tomto Vaší fantazii žádné meze nekladou! 

Co budete potřebovat:

* 1x Smetana ke šlehání

* 2x Zakysaná smetana

(může být nahrazena mascarpone nebo jemným tvarohem)

* 1x Čokoláda - měla by být bílá kvůli názvu dezertu, ale můžete použít i klasickou

(může být nahrazena kakaem)   

* 2 zarovnané polévkové lžíce cukru moučka

* 1x vanilkový cukr

* trocha (ale klidně může být takové množství, jaké budete chtít!) piškotů

Na zdobení vyberte dle vlastního uvážení:

* zamražené ovoce, čerstvé ovoce dle chuti, cukrářské piškoty, čokoládové hoblinky, mandlové lupínky, máta, šlehačka… atd.

POSTUP:

Šlehačku s cukrem vyšleháme mixérem, přidáme vanilkový cukr, zakysanou smetanu a vymícháme. Polovinu hmoty rozmícháme s rozehřátou (bílou či klasickou) čokoládou a pár rozdrcenými piškoty. Do skleniček, mističek vrstvíme: „čoko“ směs s rozdrcenými piškoty a na ni klasickou. Navrch dezertu patří buď rozkrájené, nebo rozmixované ovoce (dle vlastního uvážení) s tím, že pokud by bylo mírně kyselkavé (někomu by tato chuť mohla vadit), je možno ovoce rozmixovat s přidanou kávovou lžičkou medu. A je hotovo! Pokud jste však opravdu vášniví a kreativní "kuchtíci," můžete dozdobovat lístkem máty, či hoblinkami čokolády, nebo mandlovými lupínky, kokosem, šlehačkou... Jak bylo psáno výše, fantazii se v tomto případě meze nekladou! 

 

Text a Fotografie: STYLEnew.cz