DAGMAR DERRÉ - Foodblogerka? Publicistka? Spoluautorka kuchařek? Hostitelka? Gurmetka?

Foodblogerka? Publicistka? Spoluautorka kuchařek? Hostitelka? Gurmetka? Manželka? Ano, manželka!

Opravdově jsem se začala zajímat o to, co jím, když jsem se seznámila se svým manželem. Právě on mi pomohl odhalovat taje francouzské kuchyně a probudil ve mně zatím dobře utajené schopnosti ☺. A jakmile jsem se chytila drápkem, už nebylo cesty zpět. Dnes moc ráda dobré jídlo připravuji, fotím, píšu o něm. Nejšťastnější jsem, když si na skvělém jídle můžu pochutnávat se svými přáteli nebo s lidmi, kteří jsou podobně naladění jako já. A co teprve kurzy vaření! Na nich se skvěle spojí tohle všechno. Přípravě kurzů věnuji spoustu času – od sestavení jídelníčku a nápojového lístku, přes obstarání surovin až po společné vaření a servírování všech dobrot. Spokojení účastníci nadšeně hodující na závěr kurzu jsou jedinečným oceněním, kterého se nikdy „nepřejím“. Zajímají mě i nové trendy v gastronomii, ale nikdy jsem nebyla ortodoxní zastánce nějakého výživového trendu. Rozhovor o jídle, o přípravě, tipy na spolehlivé zdroje kvalitních surovin, doporučení osvědčené restaurace – to jsou témata, ve kterých se cítím jako ryba ve vodě. Kdo zná moje webové stránky, případně profil na Facebooku, moc dobře ví, o čem mluvím.

Nakonec se každý může přesvědčit sám. Třeba se inspirovat v Olivové kuchařce nebo Mořské (nejen) kuchařce. Nebo navštívit moje webové stránky www.olivovakucharka.webgarden.cz. Anebo Facebook, kde uvidíte aktuální snímky z naší kuchyně a jídelního stolu. Anebo se podívat na absolutní bombu. Někdo už ví, někdo ještě nemá ani tušení.

Natáčení reportáže do pořadu Víkend, který odvysílá TV Nova 20. září 2016 ve 21.30., jsem měla tu čest užívat si celý den. Určitě se i na vás z televizní obrazovky přenese ta pohoda, ve které natáčení díky skvělému štábu z Novy probíhalo. Musím říct, že jsem netušila, kolik dřiny a času bude ta reportáž vyžadovat. Příprava domácích paštik je fantastická záležitost a jsem ráda, že  jsem dostala v pořadu Víkend příležitost vás o tom přesvědčit. Podívejte se sami, můžete se těšit na moje domácí paštiky ze zvěřiny připravené tak, jak se dělají ve Francii a samozřejmě si tyhle skvělé paštiky budete moci sami připravit i doma. Bon appetit!

Vaše Dáša   http://tn.nova.cz/clanek/vikend/vikend-jak-se-vyrabi-domaci-pastika.html

Fotografie: Dagmar Hájková, archiv Dagmar Derré a TV NOVA

Fotogalerie